Hannah Stekelenburg voorleeskampioen regio Culemborg

CULEMBORG • Hannah Stekelenburg van basisschool De Kaardebol in Culemborg is gekozen tot voorleeskampioen van de regio. 

Op woensdag 22 februari kwamen negen voorleeskampioenen uit de regio in de bibliotheek van Culemborg bijeen voor de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. 

De tienjarige Hannah las in deze lokale finale een fragment voor uit het boek Het Mysterie op zolder van Hanneke Bloemendaal.  

Provinciale finale  
Met haar winst heeft Hannah zich geplaatst voor de regionale finale, op 9 maart 2023 in Zinder te Tiel. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 12 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.  

Landelijke finale
Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2023 vindt plaats op 24 mei.  

Foto’s van de finales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl. 
Cookie instellingen